Technieken

zeefdrukken

Zeefdruk: Bij Zeefdrukken gaan we eerst  een zeefdrukraam voorbereiden. Het zeefdrukraam voorzien wij aan twee zijdes van een emulsie. Als dat gedaan is, zal het zo’n 1,5 uur moeten drogen in een droogkast. Als de emulsie hard is geworden, kan het belichten beginnen. Een belichtingskast voorzien van 3 speciale UV lampen gebruiken wij om de print/ opdruk in het zeefdrukraam te krijgen. Als het zeefdrukraam af is, pakken wij de juiste textielinkt erbij en kunnen wij gaan bedrukken. Met een rakel duwen we de inkt door het gaas in het zeefdrukraam heen. Na het bedrukken moet het textiel onder een hoge temperatuur drogen, we noemen dat fixeren.

 

transfer

Full color transfer: Eerst printen we jouw ontwerp op een plakkende folie. De folie plakken we op het textiel. We plaatsen dan het kledingstuk onder een hittepers waar de bedrukking onder hoge temperatuur op het item gedrukt wordt. Het grote voordeel van werken met een (digitale) transfer is dat je zoveel kleuren kunt gebruiken als je wilt.

 

snijfolie

Snijfolie: Snijfolie ook wel Heat Transfer Vinyl genoemd. Het is een folie die door middel van een computergestuurde snijplotter kan worden gesneden om jouw naam of ontwerp uit te snijden in de gewenste kleur. Folie is toepasbaar op diverse items, zoals T-shirts, truien, sweaters, tassen en veel meer.

 

borduren

Borduren: Door machines die gebruik maken van naald en draad en duizenden "steken", wordt er een beeld gevormd op het kledingstuk. Een geborduurd logo is wasvast en geeft een luxe uitstraling. Geschikt voor veel soorten stof, van badjassen en truien tot T-shirts en petten.